Educatie (Stichting Technotrend)

Terug naar overzicht

Voor de ontwikkeling en het aanbod van educatieve programma's op het gebied van (zwerf)afval en duurzaamheid werkt JMA samen met Stichting Technotrend. Stichting Technotrend ontwikkelt educatieve lespakketten en programma’s voor leerlingen op (brede) scholen, Buiten Schoolse Opvang (BSO) en voortgezet onderwijs (VWO en VMBO). Hierbij wordt techniekeducatie verbonden aan duurzaamheid. Zo wordt op praktische wijze de natuurlijke nieuwsgierigheid van de leerlingen geprikkeld en de interesse in natuur en techniek versterkt. En jong geleeerd is oud gedaan!

De programma’s van stichting Technotrend zijn en worden ontwikkeld met steun van hiervoor beschikbare middelen zoals de beschikbare middelen voor de aanpak van zwerfafval, regionale en gemeentelijke subsidies, het landelijke programmabureau NME (Rijkswaterstaat) en het Wecycle fonds. Stichting Technotrend werkt met een team van onderwijsspecialisten en een netwerk van gastdocenten die ervaren en deskundig zijn op gebied van techniek en duurzaamheid. 

Zie voor meer informatie de website van Stichting Technotrend.

Energy Challenge

Energy Challenges is een van de programma’s van Stichting Technotrend. Het is een Real Life Game waarbij leerlingen op school aan de slag gaan met energiebesparing. Ze bedenken een echte campagne, voeren besparingsmaatregelen uit op school en betrekken hier zoveel mogelijk mensen bij. Door de opzet raken ze gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen.
Lees meer >

Waste Away Challenge daagt scholieren uit

Samen met Stichting Technotrend en Urban Seeds heeft JMA de Waste Away Challenge ontwikkeld. Dit lesprogramma richt zich op bewustwording over afval en grondstoffen van middelbare scholieren en draait inmiddels 2 jaar met succes.
Lees meer >

Regionale aanpak van zwerfafval “Schoon Broabant”

JMA verzorgde twee jaar lang voor 9 gemeenten in de Regio West Brabant de regionale aanpak voor zwerfafval. Het betrof een brede aanpak met aandacht voor educatie, participatie en gedragsbeïnvloeding. Inmiddels zijn de gemeenten individueel verder gegaan op het ingeslagen pad, JMA wordt er nog regelmatig bij betrokken.
Lees meer >

Spelenderwijs recyclen met Kosmo

Op 21 december is de interactieve afvalbak Kosmo gelanceerd op de buitenschoolse opvang Partou te Utrecht. Met Kosmo leren de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar over gescheiden inzameling, recycling en zwerfafval.
Lees meer >