JMA helpt gemeenten om een warmtetransitievisie op te stellen

Terug naar overzicht

Het belang van een warmtevisie

 In 2030 gaat de Groningse gaskraan dicht. In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn, en moet iedereen dus ‘van het gas af’ zijn. Milieudoelstellingen en problemen met de Groningse bodem zijn hier de belangrijkste redenen voor.

 Dat betekent dat alle gemeenten zo snel mogelijk een plan moeten hebben om die transitie te maken. Er moet nagedacht worden over de aanpak, de mogelijkheden, en de uitdagingen. Kortom; er moet een warmtevisie liggen om de transitie in goede banen te laten verlopen. De regering heeft bepaald dat elke gemeente uiterlijk in 2021 zo’n warmtevisie moet hebben.

 JMA biedt vanuit haar expertise op het gebied van duurzame energie, alternatieven voor aardgas, en transitiemanagement een breed maar samenhangend pakket aan ondersteuning en ontzorging van de belanghebbenden. (Data-)analyse, participatie van bewoners en andere stakeholders, en projectmanagement zijn belangrijke pijlers in dit pakket. Samen met de gemeente kan JMA ervoor zorgen dat er op tijd een kwalitatief goede, vooruitstrevende, en breed gedragen warmtevisie ontwikkeld wordt.