100ste energiebox uitgereikt in gemeente Stichtse Vecht

Terug naar overzicht

De gemeente Stichtse Vecht en de corporaties Portaal, Woonstichting Nigtevecht (WUTA) en Woonstichting Kockengen, zijn enthousiast om een energie-gedragscampagne in de gemeente Stichtse Vecht uit te voeren.  Als voorbeeld wordt hierbij uitgegaan van energiecampagne “Doe mee en Bespaar Slim Energie zoals deze door de gemeente Utrecht al twee jaar succesvol wordt uitgevoerd in samenwerking met de Utrechtse woningcorporaties.  In deze campagne krijgen huurders in Utrecht aan huis ondersteuning bij energie besparen middels een gratis persoonlijk advies, een energiebox met energiebesparende producten en hulp bij het aanbrengen van maatregelen. Het advies richt zich op bewustwording over het energieverbruik en maatregelen die huurders zelf zonder grote investering kunnen uitvoeren. De campagne heeft ook een werkgelegenheidsdoelstelling. De Jonge Milieu Advies (JMA) verzorgt de projectuitvoering en advisering en heeft hiervoor werkzoekenden opgeleid en in dienst genomen.

Voor uitvoering van de campagne in Stichtse Vecht gelden een aantal soortgelijke uitgangspunten.  Inzet is huurders van de deelnemende woningcorporaties te helpen met energiezuinig gedrag en ze bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen. De concrete doelstellingen zijn:

  •        in totaal 120 huurders (90 van Portaal en 30 van Woonstichting Kockengen) in Stichtse Vecht de gelegenheid geven gratis deel te nemen aan de energiecampagne
  •        hen middels een persoonlijk advies en energiebesparende producten te helpen met energiezuinig  gedrag.
  •        Bij de deelnemers circa 10% energie te besparen en de energiekosten met circa €120,- per jaar verlagen.
  •        het creëren van duurzame werkgelegenheid via het opleiden en inzet van werkzoekenden door JMA.

Bij de uitreiking van de 100ste energiebox was ook een verslaggever van VARNWS aanwezig. Via deze link kunt u het artikel dat daarover is geschreven lezen.